Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Διακοπές στο ΚωΛονδίνο #2 (οι κάτοικοι)

Καθένας απ' τους πανκς της φωτογραφίας, που στριμώχνονται κάτω από τον ηλ. ανιχνευτή μετάλλων και στη συνέχεια τον ανθρώπινο ανιχνευτή μπουκάλων (με αλκοολούχα) για να σταμπαριστούν (στο χέρι) και να προσέλθουν στο gig τους, θα μπορούσε να διαβεβαιώσει πως η υποτιθέμενη ανατρεπτικότητα των διαφορετικών/"εναλλακτικών" λαιφ-στάιλ, δεν πραγματώνεται παρά στο χώρο και το χρόνο που μέσα απ' αυτά εκφράζεται ένα πραγματικό κοινωνικό κίνημα.
Απουσία κάθε έννοιας συλλογικότητας και σεβασμού που να απορρέει από μια κοινωνικά επιβεβλημένη και κοινή αγωνιστικότητα, οι γιορτές τους δεν είναι παρά γελοία κονταροχτυπήματα των ήδη τσακισμένων κοινωνικά Εγώ (προσωποποιημένων ελαφρώς φαλλικά σε επιμελημένες όλορθες μοϊκάνες). Σχεδόν εξίσου σιχαμεροί με τα ξεράσματα του βανεγκεμισμού, που "και στη διαδήλωση εμείς πρέπει να περνάμε καλά!"
Χωρίς πολλά σχόλια. Η φωτο παραπλεύρως της πρωτομαγιάτικης διαδήλωσης και ως ρεαλιστικότατη απάντηση σε μέρος των διαδηλωτών.
Εξακρίβωση στοιχείων πριν από διαδήλωση. Οι τύποι δεξιά δεν είναι οι κλασσικοί αλήτες ρουφιάνοι κλπ, αλλά σύντροφοι από το αγγλικό ιντυμίντια;ρ
για τυχόν ενδιαφερομένους πάντως, άλλοι πληρώνουν κιόλας για τέτοια ταλέντα.
Bricklane
Tolworth
BrixtonHackneyδιάπλασις των παίδων
Get some nuts!
Αν η ήττα του παλιού εργατικού κινήματος υποκίνησε την ανάδειξη της νεολαίας ως εν δυνάμει επαναστατικό συλλογικό υποκείμενο, ο κατακερματισμός και η εντατικοποίηση της ενσωμάτωσης της τελευταίας στον ανεπτυγμένο καπιταλισμό, ολοένα και πιέζουν προς τα κάτω τα όρια ηλικίας της "επικίνδυνης τάξης". Στην αγγλία, οι Χαοτικές Ταξιαρχίες είναι τα δημοτικάκια...
"ούτως η άλλως, κανείς δε θα βγεί ζωντανός από δω μέσα"

8 σχόλια:

  1. Γιατί τη βάλανε στο κλουβί την καϋμένη την καμερούλα στο Tolworth;

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ CCTVs!!!!1!!!1!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σόρρυ, ξέχασα. Οι μοϊκάνες του κομμωτηρίου είναι και δικό μου pet peeve.

    Δε θυμάμαι, σού 'χω πει για το Τεστ του Άγγλου Αναρχικού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oxi alla an einai estw kai ligo xairekako 8a to ektimousa an empaines ston kopo..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε, είναι λίγο. Οκ, θέλει λίγο προϊστορία, βασικά ήμουνα μαζί με μια φίλη μου σ' ένα συνεργείο ποδηλάτων που το έχουνε κάτι αναρχικοί, στο Μπράιτον. Η φίλη μου είχε πιάσει κουβέντα με μια κοπέλα από το συνεργείο, που έψαχνε για συγκάτοικο, αλλά της έλεγε οτι ήθελε να είναι αναρχικός αλλά ψαγμένος, να μη χρειάζεται να του εξηγήσει από την αρχή για την αναρχία, "I don't want someone who doesn't know the first thing about anarchy", κάπως έτσι. Μετά έλεγα εγώ με τη φίλη μου για το poppy appeal κι οτι είναι δείγμα οτι είναι μιλιταριστική η Βρετανική κοινωνία, οπότε, επειδή είχε αμφιβολίες (δεν πίστευε οτι είναι και για τους σύγχρονους βετεράνους) πιάνω την αναρχικιά ποδηλάτισσα και τη ρωτάω "would you say that British society is militaristic?". Οπότε μου απαντάει "Not any more than France or Germany". Γιατί; "Because they have a standing army".

    Οπότε μετά όποτε μιλάγαμε γι' αυτήν την κοπέλα λέγαμε οτι της κάναμε το Τεστ του Άγγλου Αναρχικού. Αν είναι αναρχικός και πατριώτης, είναι Άγγλος Αναρχικός. :)

    Καλά, προφανώς δεν πιάνει μ'όλους... αλλά αυτή στράβωσε όντως που της είπα οτι είναι μιλιταριστική η Βρετανική κοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτσε, λάθος τα λέω. Η πρώτη της αντίδραση ήταν σε φάση "not particularly, no" και μετά το γύρισε στο "not more than France or Germany".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά, δεν είμαι εγώ για να λέω ανέκδοτα... "conscription" είπε οτι έχουνε ο Γάλλοι κι οι Γερμανοί, όχι "standing army". Υποχρεωτική στράτευση.

    Πάντως δεν είσαι ο μόνος που έχει φρικάρει με τους Άγγλους αναρχοπάνκ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ε καλα αυτο ειναι πλημμελημα μπροστα σε αλλα, παντως αυτες οι υποκουλτουρες ειναι τα καλυτερα παιδια της βρετ. κενωνιας, καθως κι αυτα που καταναλωνουν με το μεγαλυτερο ζηλο ολα τα θεαματικα της ψεμματα.

    αν εχει εναν αξιο λογου "εχθρο" αυτη τη στιγμη η αγγλια ειναι μαλλον τα πιτσιρικια και φαινεται να το ξερει, ολοκληρος ο εμφυλιος της καταστολης στρεφεται τελευταια καταπανω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ..se mia poli ftiagmeni gia emporeumata oi an8ropoi einai upoxreomenoi na diekdikisoun tin a3ioprepeia tous ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή