Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Από τις διεργασίες του Παγκόσμιου Κοινωνικού Κουκουλοφόρουμ...


Παραθέτω μετεφρασμένες (εκτός από μία που δημοσιεύτηκε στα ελληνικά) τις νυχτερινές δράσεις αλληλεγγύης στην Εξέγερση στην ελλάδα που έλαβαν χώρα στο Λονδίνο, από 20/12 μέχρι την πρωτοχρονιά, από το http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=951499 και το http://325collective.com . Διατηρώ την πεποίθηση ότι οι δράσεις αυτές είναι μια ζωτική ανάσα σ' ένα τοπίο όπου κάθε συλλογική κινητοποίηση δεν μπορεί να εκφραστεί ανοιχτά.

20/12: Κόκκινη μπογιά στο Hellenic Center του Λονδίνου, 20/12
από UP YOURS! LONDON 1:00μμ, Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

εξοστρακίστηκε.

Το ξημέρωμα του Σαββάτου 20 Δεκέμβρη, οι συνέπειες χτύπησαν την πόρτα του κτιρίου στην Paddington Street που στεγάζει το Hellenic Center και τα γραφεία της Hellenic Bankers Association, παραρτημάτων του -ανοιχτά πλέον- δολοφονικού ελληνικού κράτους και κεφαλαίου. 3 κιλά κόκκινου χρώματος πετάχτηκαν στην είσοδο και τις σκάλες, ώστε να αποτυπώσουν το γεγονός. Ζούμε, αναπνέουμε, περπατάμε στην νύχτα της κατανάλωσης και του life-style (γαλανόλευκο σαν του Hellenic Center ή και λιγότερο κιτς, δεν έχει σημασία) μιας ακόμα πόλης που η αστυνομία ορίζει τα πάντα, και η σκέψη μας δεν μπορεί παρά να είναι στους εξεγερμένους και τις εξεγερμένες της Ελλάδας, που ρίχνουν μερικές πρώτες αχτίδες ήλιου: στους φλεγόμενους δρόμους, στις πολιορκίες των αστυνομικών τμημάτων και τις λεηλασίες των εμπορευματικών ναών, στα κατειλημένα κτίρια και κέντρα πληροφόρησης.

Δύναμη στους εξεγερμένους στην Ελλάδα και στους διεθνείς αλληλέγγυους!

Λευτεριά στους συλληφθέντες και φυλακισμένους σε Ελλάδα, Μαδρίτη και παντού!

"Αυτές οι νύχτες είναι του Αλέξη, εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη"

21/12: "Αλληλεγγύη με την ελληνική εξέγερση φέρνοντας το χάος στο Λονδίνο". Μικρές δράσεις σε όλη την πόλη: 4 τράπεζες και αρκετά ΑΤΜ με ζημιές, αρκετοί κάδοι πυρπολήθηκαν καθώς και 2 οχήματα, "σε αλληλεγγύη επίσης με όλους όσους βρίσκονται στη φυλακή για ενέργειες άμεσης δράσης, δε ξεχνάμε δε συγχωρούμε, η ώρα είναι τώρα A.C.A.B.".

Λίγες μέρες αργότερα: Βανδαλισμοί σε οχήματα της αστυνομίας, τράπεζες, ΑΤΜ, πυρπόληση κάδων και μιας BMW. Κάποια συνθήματα γράφτηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης. "Αλληλεγγύη με την ελληνική εξέγερση, δε ξεχνάμε, δε συγχωρούμε, δεν υποχωρούμε".

27/12: Δράσεις αλληλεγγύης με την ελληνική εξέγερση και για την απελευθέρωση όλων των φυλακισμένων: 2 ΑΤΜ και μια τράπεζα με βανδαλισμούς, ένα πολυτελές αυτοκίνητο και 2 μεγάλοι κάδοι πυρπολήθηκαν."COMRADES FROM ALL THE WORLD UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL SOLIDARITY MEANS ATTACK @"

1/1: Βανδαλισμοί σε 2 τράπεζες στην περιοχή της old street, και αρκετά συνθήματα σε τοίχους σε αλληλεγγύη με την εξέγερση στην ελλάδα και για να ενώσουμε το αναρχικό κίνημα στο ηνωμένο βασίλειο. "UNITED WE STAND DIVIDED WE FALL ...... vandals united @"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου